همایش ملی نقد مبانی تعلیم و تربیت غربی برگزار شد.
24 شهریور 1400
همایش ملی نقد مبانی تعلیم و تربیت غربی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دبیر خانه همایش ملی نقد مبانی تعلیم و تربیت غربی، این همایش به همت واحد پژوهش دانشگاه فرهنگیان استان کردستان و با حضور دکتر یحیی معروفی مدیر امور پردیس های استان کردستان، دکتر حسین خنیفر ریاست دانشگاه فرهنگیان، دکتر رحمت الله مرزوقی استاد تمام دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز، اساتید، کارکنان، دانشجومعلمان، پژوهشگران و علم دوستان سراسر کشور به صورت مجازی چهارشنبه 24 شهریور 1400 در دانشگاه فرهنگیان استان کردستان برگزار شد.

مدیر امور پردیس های استان کردستان ضمن تبریک به پژوهشگرانی که مقاله آنها در این همایش پذیرفته شده است، از زحمات شبانه روزی اعضای کمیته های مختلف همایش تقدیر و تشکر نمود.

دکتر معروفی بیان داشت، متفکّران غربی به فراخور جامعه ای که در آن زندگی می کنند. ایدئولوژی حاکم بر آن جامعه با مسائل و مشکلات فرهنگی، آموزشی و تربیتی خاصّ خود مواجه اند. آنان دیدگاه ها و نظراتی را ارائه می دهند و افکار و اندیشه های دیگران را در بوته‌ی نقد می‌گذارند امّا این چالش افکار سبب شفّاف شدن موضوعات و باید ها و نباید های تربیتی می‌گردد و تبلور اندیشه ها و درتمام مراحل تاریخ، نتیجه‌ی مسلم شیوه های تربیت، شکوفایی، رشد و نقش موثّر آن در زندگی فردی و اجتماعی انسان است.

ایشان افزود، فلسفه، روش درست اندیشیدن، راه خردمندانه زیستن، و کوشش برای شناختن هستی است. علوم انسانی، عمدتا امیخته با اندیشه های فلسفی و ارزش های مبتنی بر اصول مفروضه غیر تجربی و متاثر از ان است و از همین رهگذر باید متناسب با تفکرت فلسفی صحیح و ارزش های مقبول دینی و الهی بازسازی گردد.

در ادامه دکتر خنیفر ریاست دانشگاه فرهنگیان در پیامی ویدیویی، ضمن تبریک فرارسیدن بهار تعلیم و تربیت از زحمات مسئولین دانشگاه فرهنگیان استان کردستان در برگزاری باشکوه همایش ملی نقد مبانی تعلیم و تربیت غربی تقدیر و تشکر نمود و اشاره داشت، پژوهشگران لازم است جهانی بیندیشند، بومی عملی کنند و جهانی عرضه نمایند. 

دکتر مظهر بابایی دبیر علمی همایش ملی نقد مبانی تعلیم و تربیت غربی هدف از برگزاری این همایش را تحلیل و تبیین زوایای پیدا و پنهان و گستره‌ی ساحت‌های نقد و نقادی در حوزه علوم تربیتی، ریشه یابی مبانی، اصول و روش‌های تربیت غربی، ایجاد تعامل و ارتباط بین اساتید متخصص در حوزه نقد و نقادی مبانی تفکر غرب، تحلیل و تفکیک مبانی متفاوت فلسفی، علمی و مکاتب تفکر غربی با نگاه تخصصی، ترویج فرهنگ  نقد منطقی، گفتمان نقادانه و اخلاق محور در پذیرش و یا عدم پذیرش مبانی یک تفکر، استفاده کیفی از دستاوردهای اندیشمندان در حوزه‌ی نقد مبانی تفکر غربی، در بهبود آموزش، ترویج گفتمان نقد و نقادی  به منظور آشنایی  بیشتر دانشجو معلمان به عنوان معلمان آینده با آموزه ها و الگوهای نقد بویژه در حوزه مبانی تربیت بیان نمود.

دکتر بابایی با اعلام اینکه 89 مقاله به دبیرخانه همایش رسید گفت: از این تعداد مقاله بعد از یک پروسه داوری با حضور 12 استاد دانشگاهی 18 مقاله بصورت پوستر و 7 مقاله به صورت ارائه شفاهی در چهار پنل تخصصی پذیرفته شد.

در ادامه مقالات پذیرفته شده به صورت شفاهی ارائه و مورد پرسش و پاسخ قرار گرفت. شایان ذکر است علاقه مندان می توانند برای دریافت مقالات به سایت همایش مراجعه نمایند.